Vara copiilor

Ce este și cum se desfășoară ?

  • Proiectul “Vara copiilor” consta în aducerea copiilor în sediul asociației, pentru un program încărcat de activități diverse: culturale, artistice, educaționale, muzicale, de divertisment și alte ateliere.
  • Participanții sunt elevii premianți și copii dezavantajați social, material și marginalizați, care provin din familii aflate în dificultate sau disfuncționale.  Fiecare serie de copii beneficiari ai acestui proiect, sunt de aproximativ 56 de persoane, pe durata unei săptămâni (6 zile de Luni până Sâmbătă).
  • Proiectul se desfășoară în colaborare cu diverse școli din țară sub forma unei excursii , elevii venind supravegheați de cadre didactice. Și este finanțat din donații din partea: persoanelor fizice și juridice, copii, părinți, vârstnici. Programul cu copiii este realizat de tineri și adulți pregătiți, care vin voluntar, deoarece își doresc să ajute și să contribuie la binele generației actuale, să se implice și să ofere copiilor o săptămână memorabilă.

Ce activități sunt incluse în program ?

Ateliere

De ce desfășurăm proiectul ?

  • pentru a aprecia munca de pe întregul an școlar, datorită performanței atinse de elevii premianți
  • copii dezavantajați pot beneficia de: concursuri, program artistic și cultural
  • încurajăm dezvoltarea  unor abilităţi şi descoperirea unor talente
  • creăm o atmosferă plăcută și de recreere
  • învățăm copiii diverse lucruri în cadrul atelierelor: stimularea creativității, dezvoltarea abilității de a lucra în echipă
  • promovăm valorile morale prin: comunicare, educație și consilierea  copiilor cu un comportament disfuncțional
  • oferim un alt model de educaţie, prin descoperirea valorii conştiinţei

Părerile copiilor

Ce poți face tu pentru a ajuta ?

Proiectul se desfășoară pe baza donațiilor, bugetul necesar pentru un copil beneficiar este de 300 lei /6 zile. Când ajung grupurile de copii totul este pregătit pentru acea serie, dar copiii sunt încurajați și li se dă oportunitatea să doneze pentru un alt copil care va veni în seria următoare. Scopul este să îi învățăm pe copii să prețuiască ceea ce li se oferă gratuit și nu în ultimul rand să fie generoși și darnici față de alt copil.

Dacă vrei și tu să te implici și să faci ceva pentru a susține proiectul, poți dona ce sumă dorești sau să redirecționezi 3,5% din impozitul pe care statul îl reține deja de la tine. Astfel poți da posibilitatea unui copil de a lua parte la o săptămână de neuitat, care-l va ajuta să se dezvolte personal, să-și formeze caracterul și să aibă parte de o săptămână relaxantă, cu multe jocuri distractive și interesante.

Translate